.

High-Tech шоколады

Инновациялық геноматика институтының (ИГИ) ғалымдары Crispr деп аталатын генөңдеуші технологияны іске қосу үшін шоколад шығаратын Mars компаниясымен бірікті. Мақсат – кең таралған сияпат түрін сақтап қалу. Ол үшін какао ағашына батыс Африканың егін алқаптарынан келетін вирусқа төтеп бере алатындай иммундық жүйе қалыптас­тыру керек. «Екі қоянды бір оқпен атамыз», – дейді ИГИ-лік Сюзан Дженкинс.

Авторы: Нина Строчлик


Мақаланың толық нұсқасы мен әлемдік зерттеулердің қайнар көзіне қол жеткізгіңіз келсе, shopnationalgeographic.kz арқылы онлайн жазылыңыз.

0
       

Пікір жазу

Кіру
*
*



Тіркелу
*
*
*
Жаңа құпия сөз