Түркия Республикасының Астанадағы елшілігі өткен аптада «Түрік тағамдары апталығы» аясында мыңжылдық мәдениет пен дәстүрдің, тарихы терең аспаздық тәжірибенің жемісі – берекелі Түрік дастарқанын ұйымдастырды.
![](https://nationalgeographic.kz/wp-content/uploads/2023/05/sha6120-1024x683.jpg)
Биылғы апталықта Хатай провинциясының тағамдары ұсынылды.
![](https://nationalgeographic.kz/wp-content/uploads/2023/05/sha5992-1-1024x683.jpg)
![](https://nationalgeographic.kz/wp-content/uploads/2023/05/sha5996-1-1024x683.jpg)
![](https://nationalgeographic.kz/wp-content/uploads/2023/05/sha6037-1-1024x683.jpg)
![](https://nationalgeographic.kz/wp-content/uploads/2023/05/sha6038-1-1024x683.jpg)
Түркияға тән өзіндік асханасымен ерекшеленетін қалалардың бірі саналатын Хатай гастрономия саласында ЮНЕСКО-ның шығармашыл қалалар желісіне кіреді. Мыңжылдық мәдениет пен қала қабылдаған сансыз өркениеттердің бірегей синтезі, үш ежелгі діннің бесігі ретінде пайда болған Хатай тағамдары өзінің ерекше таңғы асымен және 650-ден астам тағамдарымен ерекшеленеді.
![](https://nationalgeographic.kz/wp-content/uploads/2023/05/sha6059-1024x683.jpg)
Фото: Ерболат Шадрахов